Laatste uur Tasmanie - Reisverslag uit Sydney, Australië van Amy Bronk - WaarBenJij.nu Laatste uur Tasmanie - Reisverslag uit Sydney, Australië van Amy Bronk - WaarBenJij.nu

Laatste uur Tasmanie

Door: Amy

Blijf op de hoogte en volg Amy

01 April 2008 | Australië, Sydney

Hoi lieve mensjes!

Nog even snel een berichtje vanuit het mooie Tasmanie, voor ik hier vertrek en misschien wel nooit meer terug kom.

De dag nadat ik mijn laatste log heb geplaatst, ben ik daadwerkelijk begonnen met druiven plukken. Wat een relaxt baantje was dat zeg, vergeleken met de pompoenen! Het was helemaal niet zwaar, het was gezellig (want je werkt in koppels, dus erg leuk om weer nieuwe mensen te leren kennen) en de druiven zijn ook nog eens superlekker om tussendoor te eten :p .

Heb dat 8 dagen achter elkaar gedaan. Steeds in verschillende vineyards, dus heb ook erg mooie locaties gezien, maar was ook wel erg blij toen ik klaar was. Om 5.30 uur opstaan elke dag is niet echt mijn ding ;) .

Bij elkaar toch een groot deel verdiend om de Outback Tour van te betalen die ik wil gaan doen over 2 weken, dus dat is wel fijn. In 2 weken van Adelaide naar Darwin! Ik houd jullie op de hoogte over de verdere details als alles is geboekt.

Naast het non-stop druiven plukken hier niet heel veel meer meegemaakt natuurlijk de afgelopen week.. Alleen op een dag waren we met Ria's auto naar het pick-up punt gereden vanwaar we elke dag de bus naar het werk namen. Rasmus plukte nog pompoenen en hij was een paar uur eerder klaar dan ik en was al naar huis gelopen, waardoor ik alleen terug moest rijden met de auto... De route had ik natuurlijk al heel veel gereden (vanuit de bijrijdersstoel) en duurt maar 5 minuten tot aan huis, dus het zou op zich moeten lukken. Helaas liep het iets anders en was ik na het eerste kruispunt de weg al kwijt!! Ik helemaal in de stress natuurlijk en druk proberen de borden te lezen (waar uiteraard niets bekends opstond), waardoor ik blijkbaar een beetje slingerde over de 3-baansweg.. Na 50 meter rijden en mezelf bang maken dat ik waarschijnlik nooit voor het donker de weg terug zou gaan vinden (het schemerde al), keek in mijn achteruitkijkspiegel en reed er een politie achter me! 'Oke, nu even gewoon netjes rijden tot hij voorbij is' dacht ik nog, totdat hij wel heel dicht achter mij bleef zitten en na een aantal seconden zijn sirene zelfs aandeed! :shock: Toen had ik hem wel door en met een halve hartverzakking de auto maar stilgezet langs de kant... Uiteraard was het 1e wat hij vroeg ik gedronken had, waarop ik hem uitlegde dat ik net van werk kwam (was ook wel te zien aan mijn kleren) en de weg kwijt was geraakt, waardoor ik dus zo slingerde. Vervolgens vroeg hij uiteraard naar mijn rijbewijs en ID (beide natuurlijk verplicht om bij te hebben), maar omdat ik niet had verwacht te moeten rijden, had ik naast mijn broodtrommeltje helemaal niets bij me... Hij stond op het punt me een boete te gaan geven, dus was al bang dat ik uren voor niks had zitten plukken, maar uiteindelijk besloot hij me gewoon te laten gaan! Hij vertelde me nog hoe ik terug naar de wijk kon komen, waar ik overigens niets van begreep, maar uiteindelijk na veel rondjes te hebben gereden heb ik het toch zelf gevonden.. Zo, wat was ik toen opgelucht, haha! :D

Nou, dat waren mijn avonturen van de laatste week wel weer...;)

In Melbourne wacht Anita me op op het vliegveld en gaan we woensdagavond onze grote hobby weer even oppakken; naar de echte Australische musical 'Priscilla, Queen of The Desert' en verder nog even shoppen en tours boeken naar Adelaide en voor de Outback. Waarschijnlijk vertrekken we vrijdag vanuit Melbourne, dus ik zal in Adelaide wel weer wat van me laten horen!

Ben nu bijna 2 maanden hier in Tasmanie geweest en heb hier een geweldige tijd gehad! Best spannend om nu weer te gaan reizen, maar kijk er ook naar uit om weer nieuwe dingen te gaan zien!

Veel liefs en hoop dat alles goed met jullie gaat!! Miss you!

• 01 April 2008 - 03:41

Anita:

Ja inderdaad, ik sta op je te wachten ;) En om de tijd een beetje te doden, ben ik je weblog nog maar ff aan het lezen ;)

Tot straks! Heb er zin in:D

x Aniet

• 01 April 2008 - 05:18

Broertje:

hey zusje trek je het nog een beetje xxxjes je broertje

• 01 April 2008 - 08:07

Fair:

hahaha! dat verhaal van de politie is echt hilarisch, natuurlijk wel wat minder als je wel een boete had gekregen 8-)
    druiven plukken klinkt leuk, ga je ook nog bananen plukken? schijnt wel minder te zijn, maar wel grappig :)
    heel veel liefs!

• 01 April 2008 - 09:25

Saskia:

Whaaa menn ik zou ook dik stressen als ik daar zou verdwalen! Maar wattt een geluk dat je toch geen boete kreeg! Heel veel plezier bij die musical =D en in Adelaide natuurlijk!
    Liefs!Xxx

• 01 April 2008 - 12:15

Hanan:

Heey meid, ik heb eens opgezocht hoever Adelaide en Darwin van mekaar liggen....nou schrok er wel van..hehe
    Je gaat gewoon dwars door Australie reizen!!!!! in 2 weken tijd...? Heeeeeeel veeel succes meid!!! Je zult zekers zat mooie dingen zien!!

Enjoy!! En voortaan je ID meenemen he ;-)

• 01 April 2008 - 14:59

Rob:

Dus jij gaat achteroverliggend genieten van o.a. de Outback. Ik heb een Australier bij me. Ik zal eens kijken of hij nog goede raad heeft om op te zoeken.

Daar in the middle of nowhere kan je pas echt verdwalen ;-). Zorg je voor voldoende water bij je?

Ik hoop dat je veel gaat zien en wens je heel veel plezier en genieten.

Groeten,

Rob

• 01 April 2008 - 16:01

Bonnie:

Whuahaha, Amy, dat heb jij weer...
    Aangehouden worden door de politie!!Zal idd vast wel ff schrikken zijn geweest, heb je nog moeten blazen of geloofde hij je op je woord dat je niet dronken was??
    Gelukkig ging t druiven plukken stukken beter!
    Veel plezier @outback enzo:D

Knuffels, Bonnie

• 02 April 2008 - 21:38

Laartje:

vroeg opstaan...
    wist niet dat jij dat kon!
    das weer nieuw voor me:p
    ben blij dat je het naar je zin hebt!
    missen je wel een beetj!

nouja zal je is vertelle hoe het hier gaat!das natuurlijk heel belangrijk!!

jessie die heeft dr examen opdracht gedaan! was super leuk..
    met een modeshow enzow..voor zwemkleren (ze moest wat organiseren en dat heeft ze in het zwembad gedaan)
    moesten we een bourgini aan! nou voorlul dat dat was! zon wedsuite achtig iets met hoofddingetje!
    nouja natuurlijk weer veel foto's gemaakt voor de krant (ook van mij in zon ding..ben ik NIET blij mee..
    maar al met al was het dus vet geslaagd..

ik zit nog op sgool..
    heb je nu dus onwijs hard nodig met het vak ECONOMIE en RECHT!!! klinkt dat bekend?
    want ik snap er dus NEITS van en het is duidelijk jou dinG!!
    dat heb ik dus van je tegoed he;)
    ik zit in mn toetsweek..ennuh dat gaat niet zow best, maar dat heb je wel eens.

oke dit is wel weer genoeg tog(A)..
    tot het volgende berichtje

kusje

• 04 April 2008 - 05:41

Anette:

Hoi lieve Amy,
    bedankt voor je sms. Het is zo leuk van je te horen. Je berichten vind ik altijd zo leuke, erg spannend. Trouwens, Mark van Beelen zit in de duitse casting voor de duitse Tarzan. Van avond is weer een aflevering, ik ben erg gespannend of he nog verder zal komen. Nu zijn het nog 7 Tarzans.
    Heel veel liefs uit Frankfurt,
    Anette

• 04 April 2008 - 11:37

Hilde:

Hoi Amy,

Wat leuk en grappig dat met die politieagent.m

Groetjes Hilde

• 07 April 2008 - 07:16

Ilse:

Hahahaaaa Amyyyyy, dat politie verhaal! Waarschijnlijk heb je lief genoeg naar de agent gekeken :P Gelukkig liet hij je zonder boete gaan én heeft hij je de weg gewezen..oowh als ik er alleen al aan denk raak ik in paniek, je zou de weg maar kwijt raken in een ander land :O

Heel veel plezier in Adelaide allebei!

Dikke kus,
    Ilse

• 07 April 2008 - 11:56

S I A:

Ik zal het familie niveau wel even omhoog halen amy! haha ;-)
    Maar ik had hem al wel gelezen, maar gewoon niet gereageerd haha.. Gelukkig hebben we dan altijd lara nog!
    Nou.. na ons lange telefoon gesprek heb ik eigenlijk weinig te melden.. Ofja weinig, gewoon helemaal niks :-P

xx

• 12 April 2008 - 22:15

Guido:

amy , boefje. wat een verhaal.