Hong Kong en Noord Thailand - Reisverslag uit Phuket, Thailand van Amy Bronk - WaarBenJij.nu Hong Kong en Noord Thailand - Reisverslag uit Phuket, Thailand van Amy Bronk - WaarBenJij.nu

Hong Kong en Noord Thailand

Door: Amy

Blijf op de hoogte en volg Amy

23 Juli 2008 | Thailand, Phuket

Eindelijk weer even tijd om te internetten! Alles is goed, ik ben alleen lang niet op internet geweest en mijn Australische en NL simkaarten werken niet meer.. En mijn Thaise werkt ook niet echt. ALtijd fijn ;)

Sinds mijn vorige bericht heb ik alweer heel Hong Kong bekeken en de belangrijkste dingen van Noord Thailand in een weekje.. Nu zit ik voor 4 dagen in Phuket.

Hong Kong was erg leuk en vooral heel gezellig. Nadat ik mijn weg naar het guesthouse had gevonden, had ik met Alan afgesproken om wat te gaan eten. Ik kende hem nog uit Alice Springs in Australie, waar we elkaar maar 1 dag hebben gezien, maar wat heel gezellig was. Hij haalde me op, waarna we naar het water liepen met uitzicht op de Skyline, waar elke avond om 8 uur de 'Symphony of Lights' is; Een lichtshow op alle wolkenkrabbers met muziek, echt supertof!!

Hierna gingen we in het winkelcentrum bij de haven wat eten, met uitzicht op de skyline en vervolgens namen we de Ferry naar Hong Kong Island, waar we eventjes langs de hoogste wolkenkrabber van HK liepen (waarin ALan ook werkt), waarna het al erg laat was en we maar terug gingen.

De volgende dag bleek Alan vrij te hebben genomen en zijn we onder andere naar de Peak geweest; een plek op een berg vanwaar je een heel mooi uiticht over HK hebt. Verruit de indrukwekendste skyline die ik heb gezien!

De dag erna was alweer mijn laatste dag daar en zijn we naar de grote Buddha geweest. Ergens op een eilandje staat een enorme Buddha op een berg, wat (geloof ik?) de grootste ter wereld is.. We gingen erheen met een kabelbaan over de zee en wat eilandjes, wat ook al erg mooi was en de Buddha zelf ook.

Verder zijn we die dag naar het drukste punt in HK geweest en naar de langste roltrap ter wereld. ZO wordt het althans genoemd, maar het zijn eigenlijk allemaal losse roltrappen achter elkaar (800 meter) een berg op, door de gezellige wijk Soho en nog een paar. We zijn helemaal naar boven gerolt en daarna liepen we weer naar beneden en onderweg hebben we wat gegeten in Alan's favoriete Maleisische restaurant.

De 2,5 dag HK met ALan waren supergezellig en het klikte meteen weer heel goed. HK zelf was erg tof om te hebben gezien (vooral die skyline!), maar ik zou er na iets langere tijd helemaal gek worden. Er zijn zooo veel mensen. Verder zijn het eigenlijk alleen maar supermooie winkelcentra, hoge gebouwen en felle chinese reclame-borden..

Daarna vertrok ik op 13 juli naar Bangkok, waar ik de 1e dag nog alleen was. Ik voelde me een beetje ongemakkelijk in het luxe hotel, na een half jaar hostels, maar ben al iets meer gewend inmiddels ;)

Ik had geen idee wat ik zilde gaan doen die 1e dag, want was een beetje moe van het dingen bekijken. Ik ging maar gewoon naar het central station en daar uiteindelijk na een tip van een tuk-tuk bestuurder (brommertjes met een bankje erachter) naar het MBK geweest, wat het grootste winkelcentrum van Bangkok is. Was best leuk en heel erg goedkoop, waardoor ik de volgende dag weer ben geweest samen met m'n zusje, die ik de volgende ochtend van het vliegveld heb opgehaald.

Sindsdien ben ik samen met haar en hebben we afgelopen week een tour gedaan, waarbij we onder andere naar Sukhotai en Ayutthaya zijn geweest (de 2 oude hoofdsteden van Thailand) en naar Lopburi, waar allemaal apen loslopen door de hele stad.. Je ziet ze overal op de daken, op telefoonkabels, op de spoorbaan.. Heel apart! Uiteraard ook heel veel tempels gezien en we zijn naar de beroemde brug over de River Kwai geweest. Onderdoor gevaren 2 keer en overheen gelopen.. Nouja, half.. Ik dacht dat ik na mijn skydive over mn hoogtevrees heen was, maar er zitten allemaal gaten in die brug en kreeg ineens een enorme paniek-aanval toen ik erop stond :'D

Het hoogtepunt van de week was absoluut Chiang Mai, waar we ergens in de jungle een uur op olifanten hebben gereden en vervolgens een superleuke olifantenshow hebben gezien! Ze zagen er heel gelukkig en goed verzorgd uit hier, in tegenstelling tot veel olifanten die in steden rondlopen om geld te verdienen aan toeristen die ze een banaantje kunnen geven tegen wat geld.. zo zielig is dat.

Na de olifanten gingen we op een (rustige) raft over de rivier (wat ik helemaal herkende van een aflevering van 'Wie is de Mol') en vannacht zijn we met de slaaptrein van Chiang Mai naar Bangkok gegaan, die een aantal uur vertraging had en midden in de nacht constant stilstond omdat de remmen niet meer werkten enzo.. Nouja, dat was ook weer een hele ervaring zal ik maar zeggen... De rondreis was leuk, maar even wennen om ineens weer met allemaal Nederlanders te zijn. Toch wel een heel groot verschil met een groep Backpackers uit de rest van europa...

Na aankomst in Bangkok ging onze vlucht al vrij snel naar Phuket, waar we nu zijn voor 4 dagen en daarna gaan we naar Ko Phi Phi voor 4 dagen, wat een klein eilandje is, waar 'The Beach' is opgenomen..

Verder zal het vooral chillen aan het strand en zwembad worden denk ik. Ik merk nu toch wel dat ik erg moe ben van al dat continue reizen de afgelopen maanden en nu ben ik ook nog constant misselijk en slaap ik s'nachts slecht omdat ik steeds moet overgeven. Maarja, dat gaat vast snel over. Ik heb evengoed nog wel een hele leuke tijd en ben bklij dat m'n zusje nu hie rook is en dat ik niet alleen in Thailand ben. Dat lijkt me toch niet zo super...

Ik hoop dat het met jullie ook goed is en nu ben ik toch wel heeel snel alweer thuis!

Ik zal proberen of het nu wel lukt foto's te uploaden en anders komt dat nog wel eens..

Veel liefs!!

• 23 Juli 2008 - 11:28

S I A:

Ik wil foto's zien :-P

• 23 Juli 2008 - 11:33

Eva:

Ooooooh nog een paar dagen!!!! Maar je bent dus een beetje ziek? Of ben je stiekem zwanger? heheheheh
    Hey rust maar lekker uit de laatste dagen en dikke kus aan Sia! Tot snel! xxxx

• 23 Juli 2008 - 11:34

Greg:

ik mis je hoor kom maar snel terug xxxjes je broertje

• 23 Juli 2008 - 11:42

Ilse:

Haaay amyyyyy!

Leuk om weer een verhaaltje van je te lezen. Je hebt weer een hoop gezien, gedaan en meegemaakt lees ik, echt leuk! Maar nu vind ik het wel weer tijd dat je terug komt, hahaa! Nog eventjes..jeuj!

Hopelijk voel je je wat beter de komende dagen. Rustig aan meis! Geniet er nog van!

Kusje, Ilse

• 23 Juli 2008 - 12:38

Patrick:

zoek naar een patat-zaak. lekker een frikandel speciaal en een kroket: en je voelt je weer beter hahaha

• 23 Juli 2008 - 12:42

Bonnie:

AMSTER!!
    Jeetje wat gaaf allemaal weer...Leuk dat je nu met je zusje bent!!
    En thailand, echt zo gaaf ook weer he, Ko phi phi!!Heb er pas nog een stuk over gelezen op internet...ik zou nu best even je plaats willen innemen hoor!!Heb t wel gehad in Nl!;)
    Geniet nog in Thailand en doe lekker rustig aan zodat je lekker kan bijtrekken van dat backpacken, in luxe hotels..!!Nou meis, geniet met je sistah!!

xxx

• 23 Juli 2008 - 12:54

Pap:

Hoi Amy en Sia,

Blij dat jullie samen zijn, kun je nog wat dingen beleven.
    Inderdaad nog maar even en jullie zijn weer thuis.
    Gelukkig!

Ik hoor straks wel meer over Thailand, want het klinkt wel goed moet ik zeggen.
    Misschien moeten Marlou en ik daar ook eens gaan kijken, wie weet.

Ik zal volgende week de accu weer in je auto zetten, kijken of hij het weer doet.
    Want de baas is weer in aantocht.

Tot 2 augustus en kus voor beiden,

groet pap

• 23 Juli 2008 - 13:44

Rob:

Hey mede azie reiziger,

Wat goed om weer van je te horen. Fijn dat je weer zo veel hebt gedaan maar ook niet te veel doen he? Dat misselijke gevoel zal wel van het goede eten zijn en niet dat hostel food. Ik hoop dat je je snel weer beter voelt.

Hier alles goed en veel gedaan. We doen dan een dag wat en dan een dag strand of zwembad. We zijn nu op het laatste stuk van onze vakantie en laatste bestemming.

Heel veel plezier en kijk goed uit onderweg en verget niet voor jezelf te zorgen.

Groetjes van ons in Bali,

Rob

• 25 Juli 2008 - 15:45

Hilde:

Hee Amy

Gaaf zeg allemaal.
    Geniet er nog maar even van.

Dadelijk weer wennen aan het alledaagse leven in dit koude kikkerlandje.

Groetjes Hilde

• 26 Juli 2008 - 16:26

Saskia:

Ohmyy, apen door de hele stad :'D Lijkt me hilarisch! Echt ongelofelijk hoe veel jij ziet in zo weinig tijd.. Kan me wel voorstellen dat het fijn is om even een echte bekende aan je zijde te hebben btw! Ik hoop dat je je gauw weer beter voelt, veel plezier nog in elk geval en chill'ze dan hè ;)
    Liefs! Xx

• 28 Juli 2008 - 20:26

Hanan:

Hey Amy, fijn dat je nu gezelschap hebt van Sia.
    Heel veel plezier saampjes.

Ik kom waarschijnlijk een weekje na jou in Nederland aan. Kan niet geloven dat je alweer bijna terug bent :-)

Dikke kus voor beide!!