Wel werk, geen werk, wel... pompoenen
Door: Amy
Blijf op de hoogte en volg Amy
20 Maart 2008 | Australië, Sydney
Na mijn laatste log zouden we verzekerd zijn van 4 tot 6 weken druiven plukken vanaf 3 maart. We zouden een weekje moeten wachten na de introductiedag tot we konden beginnen, maar dat was niet zo'n probleem.
Helaas liep het allemaal iets anders; de oogst werd blijkbaar wat uitgesteld, waardoor we nog langer moesten wachten. We hebben verschillende keren gebeld om te vragen of er al meer bekend was over de startdag, maar ze klonken steeds geirriteerder; zij zouden wel contact met ons opnemen zodra bekend was wanneer we konden beginnen. Het wachten werd uiteindelijk behoorlijk frustrerend, omdat we vrij weinig konden en steeds minder tijd overhielden voor de rest van onze reis door Oz. Maar uiteraard kan het altijd erger als je in Tasmanie zit, met leuke mensen, niets hoeft en het 25 graden is ;)
Na het 2e weekend wachten ben ik toch maar weer even naar het uitzendbureau gelopen om te vragen of er inmiddels al meer bekend was en tot mijn verbazing zeiden ze me dat het druiven plukken inmiddels al was begonnen! Ik vertelde dat ons was gezegd dat we zeker waren van die baan en sinds de introductiedag hebben gewacht tot we konden beginnen met plukken. Er volgden allemaal smoesjes met dat we misschien geen bereik hadden of gewoon de oproep hadden gemist, maar we waren expres in Launceston gebleven om te zorgen dat we wel bereikbaar zouden zijn en we hebben vrijwel continu onze telefoon bij ons. Hij was ons gewoon 'vergeten' te bellen. Uiteindelijk bood hij zijn excuses aan en zou hij zorgen dat we snel wat anders konden gaan doen; of we de volgende dag pompoenen wilden plukken...
Alles beter dan niets, dus vanaf woensdag 12 maart hebben we nu 6 dagen pompoenen (squash noemden zij het) geplukt. Maar damn, het was ongelofelijk zwaar! We moesten (met z'n 7en) voor een lift lopen, alle pompoenen losknippen en op de lift leggen. 1 Persoon stond op de kar om alle goede pompoenen in de kisten te leggen. Ik was het enige meisje en op de 1e dag kreeg ik na 4 uur al de dikke stronken stronken niet meer doorgeknipt en was helemaal kapot van al het bukken, tillen en lopen door de planten met pijnlijke prikkels met korte broek. Respect voor de jongens die het wel volhielden! Daarna heb ik steeds op de kar gestaan, waar ik alle pompoenen vanaf de lift in de kisten moest doen. Het was iets beter, maar elke dag 9 uur lang duizenden pompoenen van ongeveer 3 kilo per stuk optillen en vervolgens bukken om ze zachtjes in de kisten te leggen in een enorm tempo deed mijn rug geen goed. Het gevolg was dat ik constant enorme rug- en hoofpijn had en inmiddels zo'n 4 migraines verder ben. Ik heb een paar keer op het punt gestaan om te stoppen en de hittegolf en baas zonder voortanden die me steeds mee uit vroeg werkten ook niet echt mee, haha. Het was letterlijk de zwaarste 1,5 week uit mijn leven, maar ben inmiddels wel 330 Euro rijker (netto). Daar moet je dus wel wat voor over hebben ;)
Maar inmiddels zijn alle pompoenen geplukt en ben ik trots op mezelf dat ik het heb volgehouden! Na Pasen beginnen ze met de hele grote pompoenen en gelukkig zijn ze er nu van overtuigd dat dat toch wel echt te zwaar zal zijn voor me en mag ik vanaf maandag of dinsdag wel druiven plukken. Althans, eerst nog maar zien en dan geloven... Dat zal dan denk ik voor ong. 1 weekje zijn, want ik vertrek begin april weer richting Melbourne. Roald vertrekt zaterdag naar Sydney en Rasmus gaat misschien nog even pompoenen plukken en vliegt volgende week naar Adelaide. Onze laatste dagen samen nu dus...
Naast werken heb ik in de tussentijd uiteraard ook leuke dingen gedaan; We zijn met z'n allen wezen boogschieten in de buurt, naar het strand geweest waar we met een golddetector hebben gelopen, wezen vissen waarbij Rasmus bij zijn eerste worp een hoogspanningskabel te pakken had :p (te grappig), nog eens wezen zwemmen in de Gorch met z'n allen, wat erg mooi blijft zo tussen de bergen EN we zijn naar Cradle Mountain geweest, wat de bekendste berg is in Tasmanie. We hebben daar een wandeling van 3 uur gemaakt rondom het meer (Dove Lake) en het was er echt prachtig!! Daarnaast is het hier met zijn allen bij mijn familie nog steeds supergezellig!
Nu is het nog afwachten wanneer ik precies WEL kan beginnen met druiven plukken (ivm goede vrijdag en pasen), maar ik hoop nog minimaal een weekje te kunnen werken. Wanneer ik hier precies vertrek ligt een beetje aan hoe de druiven zullen bevallen, maar vast veel beter dan de pompoenen ;) Nu eerst even genieten van een paar vrije dagen!
Allemaal een heel vrolijk Pasen!!!
Ps. Ils, ik kreeg zojuist je post; Heel erg bedankt! Ik werd er helemaal blij van, echt suuuperleuk!! :)
20 Maart 2008 - 08:25
AA Ereclublid Peter:
ola Amy, wat heb je het toch slecht daaro als k jou was pakte ik het eerste beste vliegtuig terug en ging ik lekker 3hoog achter zitten kijken naar de donkere regenachtige wolken die hiero boven mijn penthouse samentrekken en waar zo af en toe ook nog als extra bonus wat grote hagelstenen uitvallen!!! :) heel veel plezier nog daaro en kijk weer uit naar uw volgende bericht Xxx Peter -
20 Maart 2008 - 08:49
Rob:
Hey Amy,
Wat een gaaf lekker lang verslag. Afzien dus. Gelukkig kan je zo druiven plukken hoewel die manden ook best wel zwaar zullen zijn maar dat kan je doseren en die pompoenen zijn alleen al zwaar. Beetje meppen naar je baas was toch niet zo slecht geweest als ik het hoor ;-).
Geniet lekker van je vrije dagen en succes met druiven plukken. Goed voor je financiele situatie neem ik aan.
Ik ga hier in dat natte koud land gewoon door en geniet met je mee. Die pompoenen dan even buiten beschouwing gelaten.
Rob -
20 Maart 2008 - 08:53
Fred:
Hoi Amy... Bedankt voor het kaartje... Succes met het werken voor de vervolgreis. Foto's zien er indrukwekkend uit. Veel plezier nog! -
20 Maart 2008 - 11:46
Hanan:
Hey meid,
Leuk weer een stuk van je te lezen ;-) ik moest echt lachen om de beschrijving van je baas..hahah
Succes met het plukken van druiven!! Als dat nog gaat gebeuren!
XX -
20 Maart 2008 - 14:22
Bonnie:
Whuaha een tandloze baas die je mee uit vroeg:'D dat heb jij weer...!!LOL!
Hoop voor je dat 't druivenplukken meer bevalt.
20 Maart 2008 - 16:12
Saskia:
Wowww wat een bikkel man! Kan me voorstellen dat dat werk echt superzwaar is. Petje af! Of beter op, om zonnesteken en nog meer migraine te voorkomen ;) Wel dik lullig trouwens dat ze dus gewoon niet gebeld hadden..maarja zo gaat dat blijkbaar. Goed dat jullie er alsnog achteraan zijn gegaan! Succes met 't druiven plukken- er vanuit gaande dat dat wel doorgaat dit keer ;) -en tot gauw!
Kusss -
20 Maart 2008 - 19:31
S I A:
Hey Amy!!
Ik dacht dat je het kort zou houden, ik heb toch een iets andere opvatting van het woord "kort" maarrr, ik heb me er weer doorheen geslagen haha!
Nou, succes met werken he, bedankt voor de post!!
Kuss -
20 Maart 2008 - 19:55
Eva:
Heeey stoere Amy!
Echt mooie foto's en verhalen weer! Blijf schrijven hoor! En heeeeeeeel veel plezier weer! (Ook al moet je pompoenen plukken..Is dat niet zwaar overigens?:-)
xxx Eva -
20 Maart 2008 - 19:55
Eva:
Ohja dat zei je al..nahja, krijg je spierballen!!! doehooei! x -
21 Maart 2008 - 11:38
Papa:
Hoi Amy,
Vandaag stuur ik het pakket op, hopelijk op tijd, en anders leuk voor Ria en familie.
Verder vandaag verjaardag van je zus, dus ook jij gefeliciteerd.
Ben blij dat de pumpkin-pluk net niet levensbedreigend voor je was, en goed dat je hebt volgehouden.
Het geld maakt veel goed!
Als je terugkomt wil ik alles over Tasmanie weten, want daar wil ik ook eens naar toe.
Doe Ria, Jamie en de kinderen de groeten.
Zeg maar dat het hier fantastisch weer is, regen, storm, hagel, en natte sneeuw.
Liefs papa -
21 Maart 2008 - 11:41
Steef:
Sjaak!! :D
Leuk verslag weer! Ik neem aan dat je wel op het verzoek van die tandloze meneer bent ingegaan hè, hahaha! Een kans uit duizenden ;) Heb je geen foto van hem? *lol*
Mooie foto's trouwens weer! T ziet er echt super vet uit allemaal!
Nou meis..ik kijk uit naar je volgende log! Succes met het druiven plukken!
xx Steef