1770, Fraser, Noosa & Brisbane - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Amy Bronk - WaarBenJij.nu 1770, Fraser, Noosa & Brisbane - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Amy Bronk - WaarBenJij.nu

1770, Fraser, Noosa & Brisbane

Door: Amy

Blijf op de hoogte en volg Amy

11 Juni 2008 | Australië, Brisbane

Alweer een weekje verder en ben inmiddels en Brisbane. Even wennen om weer in zo'n grote stad te zijn, maar fijn om weer gratis internet te hebben in de library ;)

Afgelopen week is erg snel gegaan en ben na mijn vorige bericht vanuit Airlie Beach vertrokken naar Agnes water/1770; in principe 1 stadje, omdat in 1770 alleen een pub is, een camping en een memorial plek voor James Cook, die daar in 1770 aankwam. Een heel klein plaatsje aan de oostkust en de goedkoopste plek om te surfen. Het hostel was superleuk en gezellig en ik kwam aan op de 1e dag dat het weer mooi weer was en dat bleef het die 2 dagen gelukkig! Die dagen doorgebracht aan de prachige stranden daar en heb gesurft! Het was supermoeilijk, maar na een uurtje oefenen heb ik 1 x gestaan op het board ;) Echt heel leuk en als ik ooit de kans heb wil ik meer lessen nemen. Mocht iemand van jullie plannen hebben om ook naar Australie te gaan, ga dan zeker even langs deze plek!

Na de leuke dagen in 1770 vertrok ik weer naar een drukkere plek aan de oostkust; Noosa. Leuk stadje, met een mooi strand en National Park wat me erg deed denken aan Tasmanie, met dezelfde gestreepte rotsen en blowholes aan de kust... Daar ook met 5 meiden naar ' Sex & The City' geweest in de cinema.. Hij was echt geweldig!! Mochten jullie nog gaan; neem tissues mee..;)

Vervolgens ben ik naar de Australia Zoo geweest, de dierentuin van Steve Irwin! Het was er erg mooi, en heb onder andere de 'worldfamous' crocodile-show gezien en heb olifanten gevoerd :D Er waren ook enorme turtles en vooral heel veel Koala's en Krokodillen.. De Koala's waren zooo schattig! En voor het eerst bewegende exemplaren gezien, hihi. Ze liepen vrolijk rond en je kon ze aaien enzo.. heel cute! Verder de rest van de Australische dieren en nog een hoop tijgers.. Er wordt duidelijk goed voor de beesten gezorgd en ze zagen er allemaal heel happy uit gelukkig.. Steve Irwin is btw nog overal te zien en er zijn ook wat memorial plekken met honderden kado's, kaarten en tekeningen van bezoekers aan hem of zijn vrouw en kinderen. Anyway, het was een leuke dag!

Ook heb ik vanuit Noosa een dagtocht gedaan naar Fraser Island, wat het grootste zandeiland ter wereld is. Daar gingen we, met een grote 4wheeldrive over het strand en door het regenwoud, naar een groot meer (Lake McKenzie) met het helderste water was wat ik ooit heb gezien. Heel erg mooi! Op de terugweg via het strand kwamen we nog een Dingo tegen, die wegrende met de schoen van een kind uit de groep.. erg grappig :p

Na Noosa ben ik vervolgens met de bus naar Brisbane gegaan, waar ik nu ben.. Gister eventjes een rondje gelopen door de stad en verder is er behalve shoppen (wat helaaas niet kan, hehe) vrij weinig te doen hier, maar gelukkig is het iniedergeval mooi weer!

Vrijdagochtend vlieg ik naar Perth, aan de andere kant van het land, waar ik binnen 2 weken het grootste gedeelte van de Westkust ga zien. Daarna ga ik weer even terug naar Melbourne en daar zal ik weer een nieuw bericht plaatsen.

Hoop dat alles goed is met jullie, maar dat zal wel na de 3-0 overwinning van Nederland :D Balen dat ik het EK niet kan zien, maarja.. Ik vermaak me hier ook wel ;)

Heel veel liefs! xoxox

• 11 Juni 2008 - 08:10

Marloes:

Die koala's herinneren me aan Blinky Bill. :')

• 11 Juni 2008 - 09:03

Saskia:

Ahhh die laatste foto is het schattigst! Haha droge, 'ik vermaak me hier ook wel' xD
    Arme kind, nu d'r schoen kwijt..hahaha!
    Tot volgende keer!! Xxx

• 11 Juni 2008 - 09:31

Hilde:

Ahhh die koala's zijn mooie beestjes

Veel plezier nog.

Groetjes Hilde

• 11 Juni 2008 - 10:01

Bri:

Ik denk dat zelfs God jaloers op jou gaat worden! ;)

• 11 Juni 2008 - 11:13

Rob:

Hey worldtraveller. IK maak me sterk jij na jouw vakantie even terug gaat om je spullen te halen en je dan besluit een jaartje australie te doen op die manege en dan af en toe Australie verder gaat bekijken.

Persoonlijk heb ik wat minder met die krokodillen ;-).

Ziet er (weer) gaaf uit en ik zou heel erg graag naar Australie willen als ik dit zie. Nu Peg zo gek krijgen ;-).

Groeten en nog veel plezier.

• 11 Juni 2008 - 11:36

Rob:

Ps. zit de tocht van je op het kaartje in jouw profiel te bekijken. VET

• 11 Juni 2008 - 11:39

Bonnie:

Ziet er weer leuk uit allemaal!
    Have fun!
    xxx

• 12 Juni 2008 - 11:16

Anette:

Hoi lieve Amy,
    de Koala's zijn erg schattig. Zo leuk om te zien.
    Je heeft altijd zo avonturlijke dagen, daarom vind ik het altijd zo leuk je berichten te volgen.
    Heel veel liefs,
    Anette

• 13 Juni 2008 - 17:49

Paul Stap:

zeer mooi allemaal zeg...
    jij boft maar :d

hoe lang blijf je daar eigenlijk nog?

veel plezier,groetjes paul

• 17 Juni 2008 - 09:31

Eva:

Sjonge jonge jonge jonge..Nou ik ben jaloers op je dat je daar zit hoor! Al die verhalen...Daar weegt het EK niet tegen op..Ook niet nadat Nederland Frankrijk versloeg met 4-1...Hoe dan ook, hier een plaatselijke nieuwsupdate:

-Tess is geslaagd!
    -Ik heb mn propedeuse gehaald!
    -Het weer is wisselvallig
    -Nederland is oranje
    Dat was het weer. Kortom, meer dan dit er niet gebeurd..Pffff....

Heeeeeel veel plezier nog surfdude! xxxxxx