Tassie! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Amy Bronk - WaarBenJij.nu Tassie! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Amy Bronk - WaarBenJij.nu

Tassie!

Door: Amy

Blijf op de hoogte en volg Amy

11 Februari 2008 | Australië, Sydney

Hello lieve familie, vrienden en kennissen!

Hier een berichtje vanuit Launceston (eennagrootste stad) in Tasmanie, waar ik verblijf bij familie (nichtje van mijn vader) en haar gezin!

Ik ben vorige week maandag aangekomen in Tasmanie, waar ik werd opgehaald van het vliegveld door het hele gezin. Het is hier namelijk nog zomervakantie, maar Jamie is vandaag weer begonnen met werken en de kinderen moeten donderdag weer naar school. Omdat ze vakantie hadden, waren ze van plan vanaf maandag te gaan kamperen bij de kust, maar omdat het precies vorige week regenachtig zou worden, hebben ze de plannen gewijzigd zodat we nergens in tenten hoefden te slapen en nu heb ik gelijk al een aantal mooie dingen van het eiland gezien. Heel leuk en aardig van ze dus dat ze me hebben meegenomen!!

Nadat ik van het vliegtuig werd gehaald, zijn we meteen naar de hoofdstad Hobart gereden, waar familie van Jamie woont. Nouja,.. nadat we eerst even thuis hebben gegeten en ik heb kennisgemaakt met een enorme spin (Huntsman), die ze vlak daarvoor hadden gevangen in huis en schijnen hier vrij veel te zitten.. heel fijn, haha! ;)

Onderweg nog even langs een heel klein stadje 'Ross' gereden, waar de oudste of eenna-oudste brug van Australie te zien was en een hele oude vrouwengevangenis. Erg mooi en iets wat volgens mij in Australie zelf nergens te zien is, omdat het nog maar zo'n korte geschiedenis heeft. Het was een lange rit van 2,5 uur, maar was juist leuk, omdat ik meteen een indruk van het eiland had.. Veel schapen, bergen en geel gras, door de enorme droogte van afgelopen maanden en totaal anders dan wat ik tot nu toe van Aussie heb gezien. Dit is veel meer het landschap wat je op tv wel eens ziet van Australie (bijv in McLeods Daughters) en na een maand lang in hele grote steden te hebben gezeten, was dit ineens wel heel fijn!

We kwamen in de avond aan bij de familie, waarna we met beide gezinnen Mount Wellington op zijn gereden, om vanaf enorme hoogte de stad by night te kunnen zien met alle lichtjes. Heel mooi!

De volgende ochtend hebben we het Greenpeace-schip Esperanza bekeken, die precies die dag in de haven van Hobart lag, waar we nog een rondleiding op hebben gehad. Vervolgens zijn we richting Port Arthur gereden, waar we die avond in een cabin zouden slapen en onderweg nog wat leuke dingen gezien, zoals het monument waar Abel Tasman Tasmanie zou hebben ontdekt. Langs de kust hebben we nog prachtige dingen langs de kust bekeken, zoals de Tessalated Pavements (stenen aan de kust die allemaal patronen hebben door de zee), Pirate Bay (een mooi strand) en Devil's Kitchen, Tasman's Arch en een Blowhole.. Supermooie dingen langs de kust; ik plaats er wel foto's van.

Na te hebben geslapen in de cabins bij Port Arthur, gingen we woensdag naar Port Arthurs Historic Site. Dit is de plek waar vroeger alle veroordeelden (vaak zelfs alleen maar voor het stelen van een brood) vanuit Engeland naartoe werden gestuurd.. Een gevangenis dus, die enorm groot moet zijn geweest. Er is nu nog maar een 10e deel van over, omdat alle houten gebouwen ooit zijn verwoest door bosbranden, maar nog steeds is er vrij veel te zien, zoals sommige cellen (enorm klein) en een kerkje, waar de gevangenen heen konden in kleine hokjes zonder elkaar te zien. Allemaal erg indrukwekkend. Vooral ook het 'Isle of Death'; een heel klein eilandje wat te zien is vanaf Port Arthur, waar meer dan 1100 mensen liggen 'begraven'. Bijna niet voor te stellen en erg indrukwekkend. Je kunt er ook Ghost Tours doen in de avond, omdat het er in de avonden erg spooky schijnt te zijn.

Na daar de hele dag te hebben rondgehangen, zijn we nog even gestopt bij de ' Remarkable Cave', wat een grote grot is langs de kust, waar de zee doorheen komt bij vloed, maar we konden er nu zelf doorheen lopen, omdat het nog eb was. Heel erg mooi en omdat het water hier rechtstreeks van Antarctica komt, is het zo mooi helderblauw, dat het allemaal net uit een sprookje lijkt te komen!

Donderdag naar een regenwoud (Russel Falls) geweest, waar ik de grootste bomen ever heb gezien; de hoogste in het woud was 98 meter! De dag erna vertrokken we naar Lake St. Clair, wat een heel groot meer is, op grote hoogte tussen de bergen. Het diepste meer van Australie. Ook weer zo prachtig en is een 'world heritage' gebied, dus beschermd wereldnatuurpark. Eigenlijk waren we van plan daar 1 of meer nachten te kamperen, maar omdat het te koud was zijn we toch teruggegaan richting huis, naar Launceston.

Enorm veel dieren hier ook gezien afgelopen week trouwens. Heel veel Wallabies en een soort heel grote egels (Kidna's of Echidna's) en nog wat dieren waarvan ik de naam weer ben vergeten. Ook heel erg veel dode dieren nog langs de weg, maar die waren wat minder schattig ;) Nog steeds geen Tasmanian Devil tegengekomen in het wild. Ze schijnen er nog wel te zijn, alleen minder dan vroeger... Op speciaal verzoek heb ik btw wel een foto van een Tassie Devil geplaatst bij mijn vorige log, die ik heb gemaakt in een Wildlife Park op Philip Island ;)

Inmiddels zijn Roald en Rasmus ook aangekomen in Tasmanie en zij zullen vanaf morgen ook hier slapen en we hopen binnenkort aan het werk te kunnen. Vandaag begonnen met zoeken, maar nog niets concreets gevonden. Wel ingeschreven, dus nog even afwachten...

Wat we de komende dagen en weken gaan doen, hangt dus een beetje af van of- en wanneer we werk zullen vinden.. I'll keep you posted!

Ik wil iniedergeval ook nog graag de rest van Tassie zien, want het is hier echt enorm mooi allemaal en begrijp nu waarom iedereen er zo enthousiast over was! :D

Take care allemaal en veel liefs!! -x-

Ps. Laar; gefeliciteerd met je theorie!

• 11 Februari 2008 - 11:04

Saskia:

Haha ik weet niet meer wat ik moet zeggen joh, het klinkt allemaal zo fantastisch en mooi en super en en..ik denk dat woorden tekort schieten, of niet? ;) Succes met werk zoeken!
    Xxx

• 11 Februari 2008 - 11:50

Rob:

Meid wat ziet dat er gaaf uyit en ik snap waarom je zo enthousiast bent. Te gek en wat een mooie foto's. Je zou toch gek zijn om te gaan werken ;-).

Ik zou een baan als cartograaf gaan zoeken. kan je nog lekker veel bekijken. Geniet nog lekker even door en fijn dat je ons mee laat genieten door je weblog.

Rob

• 11 Februari 2008 - 15:04

Anette:

Hoi lieve Amy,
    wat een bericht en zo mooie fotos. Ik ben spraakeloos....
    Groetjes
    Anette

• 11 Februari 2008 - 16:07

Marloes:

Mag ik nog even een keer zeggen dat je niet meer mag zeuren? Haha!

Het klinkt echt geweldig allemaal, en de foto's zijn ook echt zo mooi... Weet gewoon niks te zeggen, behalve dat ik stinkend jaloers ben. :')

Succes met het zoeken naar werk! Ik mail je binnenkort nog wel over hoe het hier gaat enzo. ;-)

xxxxx

• 11 Februari 2008 - 17:26

Bonnie:

En weer van die gave foto's...
    Wat een mooie omgeving!
    Succes met werk vinden en: We'll keep in touch!

xje

Liefs! Bri

• 12 Februari 2008 - 13:28

Fair:

wauw, beautiful daar!!
    leuk hoor am, ben jaloers ;)
    kusje!

• 23 Februari 2008 - 17:25

Jeanette:

mooie foto's.
    Blij dat je weer bereik hebt, bel en sms wel weer.
    Waar kunnen we foto's van Bruno naar toe sturen?
    Heel avontuur, prachtige dingen te zien. Geniet ervan.

• 24 Februari 2008 - 09:06

Amy:

Foto's kunnen gewoon naar amy884@hotmail.com

Ik probeer komende dagen weer een bericht te plaatsen van afgelopen week. Weer heel mooie dingen gezien!